poniedziałek, 14 listopada 2011

Cukinia zapiekana z pomidorami

Składniki

800 g pomidorów bez skórki
3 młode cukinie
2 jajka
1 pęczek posiekanej bazylii
biały pieprz
12 plastrów mozzarelli
2 ząbki czosnku
1 cebula
sól
1/2 szklanki oleju

 






Przygotowanie

Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na łyżce oleju. Dodać pokrojone w kostkę pomidory, sól i pieprz. Zagotować. Cukinie umyć, pokroić w plastry. Usmażyć na oleju. Odsączyć. Do żaroodpornego naczynia wlać 4 łyżki sosu z pomidorów. Układać warstwami cukinię posypaną solą i pieprzem oraz mozzarellę posypaną bazylią, polać sosem. Jajka rozbić widelcem. Polać warzywa. Zapiekać 25-30 min w temp. 200°C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz