niedziela, 27 listopada 2011

Dip peperato

Składniki


2 papryki Florinis „Onassis” 
300 g sera Feta (firmy Kolios lub inny)
200 g Jogurt grecki odcedzany "Kri-Kri" (lub inny jogurt grecki)
4 łyżki oliwy extra Vergine „Theofilos” (lub innej oliwy extra vergine)
Biały pieprz

Porcja dla 8-10 osób



Przygotowanie

Paprykę Florinis „Onassis” pokroić, przełożyć do miksera, dodać oliwę i zmiksować. Dodać rozdrobniony lub starty ser Feta oraz jogurt i dokładnie wymieszać. Jeśli masa zrobi się zbyt gęsta można dodać trochę więcej jogurtu. Przyprawić do smaku pieprzem. Podawać jako przekąskę z pieczywem czosnkowym. Idealnie nadaje się jako sos do każdego rodzaju mięs grillowanych.
przepis pochodzi z BOMI

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz