poniedziałek, 14 listopada 2011

Gruszki z serem brie i orzechami pekano

Składniki

Na 4 porcje :
200g sera brie, o temperaturze pokojowej ,
3 średnie gruszki ,
1 sałata ,
4 łyżki drobno posiekanych orzechów.
 
sos winegret do polania:

3 łyżki oliwy z oliwek ,
1 łyżka octu estragonowego .



Przygotowanie

 1.Pokroić brie w małe trójkąty . Gruszek nie obierać , pokroić na ćwiartki ; usunąć gniazda nasienne i pokroić cieniutko . Wymyć i osuszyć sałatę , liście rozłożyć na talerzach . Na wierzchu ułożyć gruszki i ser brie. 1 .Sos winegret : Wlać oliwę i ocet do zakręcanego słoika i chwile wstrząsnąć . Polać sałatkę i posypać orzechami. Zaraz podawać. UWAGA: Zamiast brie można użyć w tym przepisie camembertu. W pełni dojrzałe brie lub camembert mają najlepszy , pełni rozwinięty smak i zapach. Do podania ser powinien mieć temperaturę pokojową .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz