środa, 23 listopada 2011

Skrzydełka w cieście naleśnikowym

Składniki

1 kg skrzydełek,
włoszczyzna (bez kapusty),
ziele angielskie, pieprz ziarnisty
puszka zielonego groszku,
puszka kukurydzy,
1/2 łyżeczki curry (zamiast curry można dodać chilii - potrawa będzie wówczas b. ostra)
sól ,olej
ciasto naleśnikowe:
2 szklanki mleka,
1 jajko
1,5 szklanki mąki
łyżka oleju



Przygotowanie

1. Skrzydełka umyć i obgotować na włoszczyżnie przez ok. 30 min, dodać ziele angielskie i pieprz 2. przygotować ciasto naleśnikowe, dodać osączony groszek, kukurydzę i curry, dokładnie wymieszać. 3.ostudzone skrzydełka wkładać do ciasta i wrzucać na rozgrzany olej, smarzyć z obu stron do zarumienienia 4. podawać z surówkami i bulionem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz