poniedziałek, 28 listopada 2011

Sos do spaghetti z botwinką

Składniki


mały pęczek botwinki
25 dkg pieczarek
10 dkg sera pleśniowego np. lazur
150 ml śmietany (np. 18%, takiej do zup i sosów)
oliwa z oliwek do smażenia
sól i pieprz




Przygotowanie

Botwinę oczyścić, opłukać wodą i drobno pokroić. Pieczarki oczyścić i pokroić w plaserki. Pieczarki wraz z botwiną poddusić na oliwie. Następnie dodać pokrojony ser pleśniowy i wszystko razem wymieszać. Gdy ser się rozpuści dodać śmietanę i mieszając sos ogrzewać jeszcze chwilę. Doprawić "do smaku" solą i pieprzem. Podawać z makaronem.

To jest mój ulubiony, wiosenny sos do makarronu

Ten przepis podał któryś z telewizyjnych kucharzy, tylko nie pamiętam który.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz