poniedziałek, 2 kwietnia 2012

Łatwa karkówka w majonezie

Składniki

 - 3-4 plastry karkówki
 - 3-4 cebule
 - sól
 - pieprz
 - zioła prowansalskie
 - bazylia
 - słoiczek majonezu ( najlepiej WINIARY - PEGAZ odpada ;-)




Przygotowanie

Na dnie naczynia żaroodpornego układamy lekko rozbite plastry mięsa, solimy, pieprzymy i posypujemy ziołami. Całość przykrywamy cebulą pokrojoną w kostkę tak, aby dokładnie okryła całe mięso. To wszystko pokrywamy grubą ( ok. 1 cm ) warstwą majonezu. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni. Gdy cebula z zewnątrz się zrumieni należy naczynie przykryć pokrywką i piec dalej - aż mięso nie będzie miekkie - czyli  w sumie ok. 75 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz