wtorek, 17 kwietnia 2012

Kotleciki Kariny

Składniki

40 dag piersi z kurczaka, 2 łyżki majonezu, 15 dag startego żółtego sera, 2 jajka, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżka mąki pszennej, przyprawy: majeranek, vegeta, pieprz według smaku, pęczek pietruszki, 1 łyżka musztardy.



Przygotowanie

Pietruszkę posiekać. Pierś pokroić w kostkę. Majonez, ser, jajka, obie mąki, musztardę i przyprawy razem wymieszać. Dodać pietruszkę i pierś z kurczaka, ponownie wymieszać. Odstawić do lodówki na około 2 godziny (ja zawszę przyrządzam dzień wcześniej i zostawiam na noc w lodówce). Ciasto nabierać łyżką, tworząc kotlety i smażyć na oleju na patelni na złoty kolor.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz