środa, 18 kwietnia 2012

Naleśniki z kurczakowo-fetowym farszem

Składniki



Składniki na 8 małych/4 duże naleśniki:

farsz:

podwójna pierś z kurczaka
200g brokułów
100g fasolki szparagowej
kostka sera feta
olej
do smażenia
czosnek, sól, pieprz, bazylia, zioła prowansalskie

ciasto:

Według ulubionego przepisu (byle nie słodkie)




Przygotowanie

1. Usmażyć naleśniki z całego ciasta.

2. Pierś kurczaka pokroić w dość grubą kostkę, skropić olejem, dodać przyprawy i odstawić na kilka minut.

3. Ser feta pokroić w drobną kostkę (albo przynajmniej dobrze rozdrobnić ;) ).

4. Brokuły podzielić na małe różyczki. Fasolkę pokroić w paski. Warzywa blanszować przez chwilę lub gotować na parze aż stracą smak surowizny.

5. Kurczaka usmażyć na złoto.

6. Na naleśnikach układać kolejno kurczaka, warzywa, fetę, potem zawinąć w roladkę. Naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać na gorąco, polane sosem czosnkowym i udekorowane świeżą bazylią.


Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz