niedziela, 22 kwietnia 2012

Ogórki nadziewane sałatką krabową

Składniki

1 - 2 długie ogórki świeże
1 puszka ananasów z zalewy (ok. 350 g)
1 pęczek cienkiego szczypiorku
20 dag surimi (paluszki krabowe)
10 dag krewetek koktajlowych
1 łyżka czerwonego dużego kawioru  lub kilka oliwek
sól, biały pieprz
1-2 łyżki soku z cytryny



Przygotowanie

Ananasy, surimi, krewetki oraz szczypior drobno posiekać i wymieszać. Doprawić do smaku solą, białym pieprzem i sokiem z cytryny. Ogórka pokroić na 2 cm kawałki i wydrązyć z jednej strony przy pomocy  łyżeczki lub specjalnego "urządzenia" do wykrajania kulek. Napełnić ogórki sałatka, udekorować kawiorem lub pokrojonymi oliwkami. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz