poniedziałek, 30 kwietnia 2012

Pieczeń jarska

Składniki

4 jaja
30dag makaronu
3szk kruszonki z bułki
2szk mleka
10dag sera żółtego
2 cebule
1 pęczek natki pietruszki
2 łyżki masła
sól, przyprawa myśliwska,ketchup



Przygotowanie

Makaron ugotować w słonej wodzie, cebulę obraną i seler utrzeć na tarce z dużymi oczkami.Natkę pietruszki wymyć pod bieżącą wodą, drobno pokroić.Brytfankę wysmarować masłem, wysypać bułką tartą i ułożyć w niej warstwami makaron, ser, kruszonkę z bułki i cebulę, oraz natkę pietruszki, sól i przyprawe myśliwską.Jajka ubić rozmieszać z mlekiem i polać całość.W ten sposób układamy dwie warstwy polewając jajkami z mlekiem.Piec w średnio nagrzanym piekarniku od 30 do 45 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz