poniedziałek, 16 kwietnia 2012

Śmietanowiec z truskawkami i galaretką

Składniki

3/4 litra śmietanki 18%
75 dag truskawek
2 łyżki żelatyny
4 op. różnych galaretek
pół szklanki cukru
zapach waniliowy






Przygotowanie

Trzy galaretki rozpuścic we wrzącej wodzie (każda w osobnym pojemniku), schłodzić i wstawić do lodówki.
Śmietankę osłodzić, dodać zapach i żelatyne rozpuszczoną w 2-3 łyżkach ciepłej wody, wymieszać.

Zastygnięte galaretki pokroić w kostkę. Do lekko ścinającej się śmietany dodać galaretki, przełożyć do tortownicy i wstawićdo lodówki.

Gdy torcik zastygnie udekorować go owocami i zalać chłodną galaretką. Wstawić ponownie do lodówki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz