niedziela, 8 kwietnia 2012

surówka z kapusty pekińskiej z kurczakiem w sosie czosnkowym

Składniki


Kapusta pekińska
2 filety (pojedyczne) kurczaka
Kukurydza w puszcze
Średni pomidor
1/2  długiego ogórka
Cebula czerwona lub biała (średnia)
Sos czosnkowy (majonez ok. 3 łyżki, jogurt naturalny lub śmietana ok. 4 łyzki, 2 ząbki czosnku-wyciśnięte, sól, pieprz)
Przyprawa pikantna do kurczaka
olej do smażenia
sól, pieprz




Przygotowanie

Kapustę pekińską umyć i pokroić. To samo z pomidorem (kroimy na większe kawałki) i ogórkiem (połowki plastrów)- najlepiej nie pozbawiać tych warzyw skórki, wtedy surówka ma lepszą konsystencję. Wszystko wymieszać z kukurydzą oraz cebulą (paski) , doprawić solą i pieprzem. Filety pokroić i usmażyć na patelni, pod koneic smażenia przyprawić obficie przyprawą pikantną do kurczaka. Składniki warzywne wymieszać, na wierzch ułożyć mięso- wszystko polać sosem czosnkowym. Podawać z pieczywem (najlepiej grzankami). Smakuje wyśmienicie, polecam i życzę smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz