niedziela, 15 kwietnia 2012

Sznycle z indyka w złocistek parmezanowej panierce

Składniki

- 4 sznycle z indyka (po 15 dag)
- 2 zółtka
- 8 łyżek tartego parmezanu
- 4 łyżki mąki
- 4 łyżki oleju
- 4 plastry szynki wieprzowej
- 4 plastry żółtego sera np. Goudy



Przygotowanie

1. Sznycle przeciąć nożem tak, by powstała w nich kieszonka następnie bardzo lekko rozbić je tłuczkiem. Posolić, opruszyć pieprzem.
2. Do każdej kieszonki włożyć po plastrze szynki i sera, spiąć wykałaczką.
3. Sznycle obtoczyć najpierw w mące, rozmąconych żółtkach i parmezanie.
4. Smażyć na oleju na dużym ogniu po 1 min. z każdej strony następnie zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze 12 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz