poniedziałek, 19 marca 2012

Ciasto bananowo kremowe

Składniki

slodki spod do pie http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis21514.html

1 budyn waniliowy na 0,5 l mleka
1 lyzka masla
250 ml smietany kremowki
3 banany

na wierzch: troche brazowego cukru i plasterki banana





Przygotowanie

1. Najpierw pieczemy spod do  pie.

2. Na wystudzone ciasto ukladamy pokrojone w plasterki banany. Mozemy ukladac je warstwami.

3. Nastepnie gotujemy budyn, gdy juz bedzie gotowy dodajemy do niego maslo i mieszamy. Jak tylko troche przestygnie wylewamy go na banany i pozostawiamy do ostygniecia.

4. W tym czasie ubijamy kremowke i wylewamy ja na ostygniety budyn. Jak ktos lubi slodka moze dodac troche cukru w trakcie ubijania.

5. Wirzch posypujemy odrobina brazowego cukru i ukladamy plasterki banana.



                        

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz