Składniki
slodki spod do pie http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis21514.html
1 budyn waniliowy na 0,5 l mleka
1 lyzka masla
250 ml smietany kremowki
3 banany
na wierzch: troche brazowego cukru i plasterki banana
Przygotowanie
1. Najpierw pieczemy spod do pie.
2. Na wystudzone ciasto ukladamy pokrojone w plasterki banany. Mozemy ukladac je warstwami.
3. Nastepnie gotujemy budyn, gdy juz bedzie gotowy dodajemy do niego maslo i mieszamy. Jak tylko troche przestygnie wylewamy go na banany i pozostawiamy do ostygniecia.
4. W tym czasie ubijamy kremowke i wylewamy ja na ostygniety budyn. Jak ktos lubi slodka moze dodac troche cukru w trakcie ubijania.
5. Wirzch posypujemy odrobina brazowego cukru i ukladamy plasterki banana.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz