wtorek, 6 marca 2012

Rafaelo

Składniki

Biszkopt {np tort lub z blaszki\]

śmietana kremówka 0.5 litra
śnieżka na mleko 2 sztuki
czekolada biała 1 sztuka
czekolada mleczna 1 sztuka
wiórki kokosowe 20 dkg lub

mielone orzechy lub migdały 10 dkg




Przygotowanie

1 Masa biała
   w 50 ml kremówki roztop na parze czekoladę bialą,wystudz.Resztę kremówki ubij ze śnieżkami a nastepnie powoli wlej płynną czekoladę.Na koniec wymieszaj z wiórkami.
2 masa ciemna ,tak samo jak z białą czekoladą.Oczywiście zamiast wiórków dodaj mielone orzechy lub migdały.


Biszkopt nasączony 1 warstwa
masa ciemna            2 warstwa
biszkopt nasączony   3 warstwa
masa biała                 4 warstwa
biszkopt nasączony    5 warstwa


Biszkopt można przeciąć tylko dwa razy ale wtedy trzeba wymyśleć górną dekorację.
W innej wersji ,miast biszkoptów wykorzystać krakersy.

Smaczne proste i efektowne .
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz