Składniki
Biszkopt {np tort lub z blaszki\]
śmietana kremówka 0.5 litra
śnieżka na mleko 2 sztuki
czekolada biała 1 sztuka
czekolada mleczna 1 sztuka
wiórki kokosowe 20 dkg lub
mielone orzechy lub migdały 10 dkg
Przygotowanie
1 Masa biała
w 50 ml kremówki roztop na parze czekoladę bialą,wystudz.Resztę kremówki ubij ze śnieżkami a nastepnie powoli wlej płynną czekoladę.Na koniec wymieszaj z wiórkami.
2 masa ciemna ,tak samo jak z białą czekoladą.Oczywiście zamiast wiórków dodaj mielone orzechy lub migdały.
Biszkopt nasączony 1 warstwa
masa ciemna 2 warstwa
biszkopt nasączony 3 warstwa
masa biała 4 warstwa
biszkopt nasączony 5 warstwa
Biszkopt można przeciąć tylko dwa razy ale wtedy trzeba wymyśleć górną dekorację.
W innej wersji ,miast biszkoptów wykorzystać krakersy.
Smaczne proste i efektowne .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz