poniedziałek, 5 marca 2012

Dip paprykowy

Składniki

♦ 1 czerwona papryka - pokroić w kostkę
♦ 150 g serka ziołowego lub czosnkowego (najlepsza Piątnica albo Delfina - serek twarożkowy a nie topiony !)
♦ 1 szklanka keczupu łagodnego
♦ 1 śmietana 18%
♦ sól i pieprz - do smaku
♦ 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
♦ szczypta ostrej papryki



Przygotowanie

Proporcje na jedną miseczkę - spokojnie starcza na cały wieczór dla kilku osób :)
Wszystko oprócz papryki czerwonej porządnie wymieszać - najlepiej zmiksować na gładziusieńką masę. Następnie dodać paprykę pokrojoną w kostkę i podawać.
Dip rewelacyjny do krakersów, talerza warzyw (seler naciowy, marchewka, papryka itp.), a także do frytek.
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz