niedziela, 26 lutego 2012

Ciasto ptasie mleczko

Składniki

BISZKOPT Z OKLO 4 JAJ (taki do przekrojenia na pol)

PTASIE MLECZKO
okolo 200 mil mleka w puszce 10% (nie w kartoniku) zimne z lodowki
1 galaretka wisniowa
1 sloik wisni bez kostek



Przygotowanie

Biszkopt przekroic na dwie czesci ,dolna czesc skropic kompotem z wisni i nalozyc wisnie nalozyc ptasie mleczko


PTASIE MLECZKO
Ugotowac galaretke wisniowa w polowie ilosci wody i ostudzic jak bedzie gestniec ubijac ja mixerem dodajac mleko z puszki ,zimne z lodowki nalozyc polowe piany na wisnie przykryc drugim biszkoptem  znow skropic sokiem z kompotu,dac reszte piany i polac polewa lub czekolada(udekorowac wedlug swego gustu nawet bita smietana)



Jak sie ugotuje galaretke pomaranczowa to lepiej dac mandarynki jak zielona to kiwi poprostu wzaleznosci od smaku galaretki daje sie owoc.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz