piątek, 17 lutego 2012

potrawka 03

Składniki

1kg marchwi
2 korzenie pietruszki
1 pora
4 cebule
kawałek selera
3 ziela angielskie
2 liście laurowe
1 lub 2 kostki rosołowe
przecier pomidorowy
1kg parówek cienkich(mogą być podwędzane)
1 puszka grosku konserwowego
sól,pieprz




Przygotowanie

Warzywa obrać i zetrzeć na dużych oczkach.Cebulę pokroić w piórka i por.Warzywa wlożyć do garnka i zalać wodątak aby je zakryła. Dodać ziele angielskie,liść laurowy i rosołek i gotować na małym ogniu do miękkości.W między czasie usunąć osłonki z parówek jeżeli mają i pokroić ukośnie w plasterki.Kiedy warzywa będą miękkie dodać parówki i groszek konserwowy i gotować około 5 minut,a następnie dodać przecier pomidorowy i doprawić.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz