Składniki
Wersja I:
filet z kurczaka
duży pomidor
cienki plaster szynki na osobę
ser żółty
przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra
Wersja II:
cienkie plastry schabu
duży pomidor
mozarella z wody
przyprawy: sól, pieprz, bazylia suszona
Przygotowanie
Wersja I: Filet kroję na cienkie kotlety. Posypuję przyprawami i odstawiam do przegryzienia. Przykrywam cienkimi plastrami pomidora, plasterem szynki i posypuję serem (lub kładę plaster). Oprószam ostrą papryką. Przekładam do natłuszczonego naczynia i zapiekam w 180oC aż ser się zarumieni.
Wersja II: Schab rozbijam. Posypuję solą i pieprzem, odstawiam do przegryzienia. Przykrywam plastrami pomidora, posypuję bazylią i na wierzch układam plastry mozarelli. Zapiekam w natłuszczonym naczyniu w 180oC aż mozarella się ładnie rozpuści.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz