czwartek, 9 lutego 2012

Makaron penne z krewetkami

Składniki

makaron penne
4 ząbki czosnku
2 cebule
czerwone chilli
garść świeżej kolendry/ lub suszona
3 łyżki soku z limonki
2 łyżki sosu sojowego
4 łyżli oliwy z oliwek
1,5 szklanki obranych krewetek
3 suszone pomidory (z odrobiną zalewy)
1 łyżka ziaren sezamu
szczypta oregano, garść pisiekanej bazylii i natki pietruszki



Przygotowanie

1) Makaron ugotować (al dente :-))
2) Czosnek, cebule, kolendrę, pozbawione pestek chili, sos sojowy, sok z limonki, 2 łyżki oliwy z oliwek, suszone pomidory wraz z zalewą - ZMIKSOWAĆ.
3) Rozgrzać 2 łyżki oliwy i podsmażyć na niej krewetki.
4) Wlać zzmiksowaną masę i ciągle mieszając smażyć na dużym ogniu.
5) Dodać makaron i sezam.
6) Doprawić ziołami ( i ewentualnie solą według uznania).
7) Można też na końcu posypać drobno pokrojoną fetą.

PYCHA!!!!!!!!!!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz