sobota, 18 lutego 2012

spaghetti ze szpinakiem i sosem serowym

Składniki

Dla czterech osób:
opakowanie makaronu, np bucatini
paczka mrożonego szpinaku
500 g mięsa mielonego (niekoniecznie)
100 g startego żółtego sera np. ementaler
100 g serka topionego, np. gouda
pól krążka sera cammembert
4 zabki czosnku
ok pół szklanki mleka
sól, pieprz



Przygotowanie

1) na dużej patelni podsmażamy mięso
2) dorzucamy do niego szpinak
3) dodajemy zmiażdżony lub przeciśnięty czosnek
4) po odparowaniu wody ze szpinaku dodajemy mleko
5) do sosu wrzucamy pokrojony w kostke serek, cammembert i starty żółty ser
6) gotujemy do czasu rozpuszczenia się serów
7) jeśli sos będzie za gęsty dolewamy jeszcze trochę mleka
8) przyprawiamy do smaku

gotowy sos podajemy z ugotowanym wcześniej makaronem

smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz