czwartek, 27 października 2011

Jajka w sosie chrzanowym

Składniki


dowolne ciasto na paszteciki wg uznania
jajka (dowolna ilość)
5 łyżek chrzanu
3 - 4 łyżki gęstej śmietany
sól
pieprz
sałata




Przygotowanie

Ciastem wylepić foremki do babeczek i upiec. Zostawić do ostygnięcia. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Jajka można pokolorować barwnikami spożywczymi. Można je także zabarwić w herbacie, cebuli lub sokiem z buraka. Przygotować sos chrzanowy: wymieszać chrzan ze śmietaną i doprawić do smaku.Liście sałaty zwinąć tak by powstał kubeczek i włożyć do babeczki. Położyć łyżkę sosu chrzanowego na sałatę i wstawić jajko. Udekorować według uznania. Ilość babeczek musi równać się ilości ugotowanych jajek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz