piątek, 7 października 2011

pstrąg z migdałami

Składniki

4 pstrągi
10 dag migdałów (parzymy i obieramy)
olej
½ kostki masła
2 cytryny
½ l soku jabłkowego
1 łyżka mąki ziemniaczanej
sól
czarny i biały pieprz
warzywko



Przygotowanie

Wypatroszone pstrągi skrapiamy sokiem z cytryny, nacieramy solą i pieprzem i odstawiamy do lodówki na ok. 30 nim. Na patelni rozgrzewamy olej z masłem i smażymy pstrąg 3-5 min. z każdej strony. Na malej patelni rozgrzewamy trochę masła, dodajemy migdały. Smażymy na złoty kolor. W rondelku z mąki i soku jabłkowego robimy sos. Pstrągi przed podaniem polewamy sosem jabłkowym i masłem z migdałami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz