wtorek, 25 października 2011

Smażony rostbef cielęcy w sosie musztardowym

Składniki

 600 g ziemniaków,
 2 łyżki oleju arachodowego,
 1 pęczek pietruszki,
 4 rostbefy cielęce,
 200 mi śmietanki,
 80 g musztardy gruboziarnistej,
 sól,pieprz.

 



Przygotowanie

Ziemniaki obrać,pokroić na zapałkę.Na potelni silnie rozgrzać olej i usmażyć ziamniaki na złoto.Osączyć je na papierowym ręczniku i posolić.Odstawić.Pietruszkę podsmażyć przez kilka sekund.Odstawić i utrzymać gorącą.Mięso usmażyć wg gustu,utrzymywać gorące przez 2-3 min.Smietankę wlać do rondla.Doprowadzić do wrzenia.Dodać musztardę.Gdy sos zacznie ponownie wrzeć,zdjąć z ognia.Doprawić do smaku.Mięso polać sosem.Ziemniaki posypać pietruszką,zaraz podawać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz