środa, 26 października 2011

Słodka pańska skórka

Składniki

52,5 dag cukru
6 białek
1 łyżka syropu różanego
10 dag przecieru z truskawek
1 łyżka konfitury z róży
4 łyżki maki ziemniaczanej
6 dag żelatyny



Przygotowanie

150 ml wody zagotować z 50 g cukru dodać konfiturę i syrop różany, zamieszać, garnek zdjąć z ognia, ubić białka na pianę sztywną jak to tylko możliwe, dodać resztę cukru. Cienkim strumieniem, bardzo powoli wlać gorący syrop, dodać przecier truskawowy, zamieszać. Tak przygotowaną mieszankę wylać na blachę wyłożona pregaminem i wysypaną mąką ziemniaczaną, odstawić na jakieś 2 godziny. Przy pomocy noża zanurzonego w gorącej wodzie, a potem osuszonego kroić w prostokąty. przepis pochodzi z gazety Elle.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz