poniedziałek, 5 grudnia 2011

Ciasto cycki murzynki

Składniki

·        8 paczek herbatników szkolnych


·        2 paczki biszkoptów (dużych)


·        1 puszka ugotowanego mleka skondensowanego słodzonego


·        1 Krem karpatka Delekty


·        1 krem do tortów czekoladowy


·        Margaryna (do kremów)





Przygotowanie

Mleko skondensowane gotować 4-6 godz. na wolnym ogniu najlepiej dzień wcześniej (można też kupić gotowe, jetst bardzo dobre i o wiele łatwiej ).

Krem Karpatka i tortowy przyrządzić wg przepisów.

Na dno blachy ułożyć herbatniki, na nie krem karpatka, następnie kolejna  warstwa herbatników i karmel. Potem znów warstwa herbatników i krem czekoladowy. Na kremie ułożyć biszkopty. Biszkopty polać polewą kakaową lub czekoladową.

 

PYSZNE

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz