czwartek, 1 grudnia 2011

Sos czosnkowy- jedyny taki!!!!

Składniki

- duży jogurt naturalny (ja najbardziej lubie Gecki, bądź z Biedronki)
- łyżka stołowa cukru
- łyżka stołowa majonezu (kopiata)
- 3 ząbki czosnku
- bazylia, oregano
- sól, pieprz





Przygotowanie

Do jogurtu naturalnego dodajemy wszystkie wymienione składniki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Ilość ząbków to już sprawa indywidualna :) ja zazwyczaj daję 3 ząbki czosnku. Doprawiamy wszysko to smaku dużą ilością bazylii i oregano, natomiast sól i pieprz już na samym końcu, wg. uznania.

Sos jest rewelacyjny!!! Nadaje się do wszystkiego. Do mięs, ryb, kanapek, pizzy, zapiekanych ziemniaczków czy nawet nachos.

SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz