piątek, 2 grudnia 2011

Jajka z majonezem.

Składniki



8 jajek
4-5 łyżek majonezu gęstego np. Dekoracyjnego Winiary
1/2 pęczka szczypiorku
1/2 kiszonego ogórka
ok. 5 cm kawałek surowego ogórka
kawałek papryki konserwowej





Przygotowanie

Jajka ugotować na twardo (min.5 minut), ostudzić w zimnej wodzie. Obrać, przekrawać na pół.Ułożyć na półmisku. Majonez włożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać rozetki na każdej połówce jajka. Ozdobić półplastrami ogórka kiszonego, kawałkami ogórka surowego wraz ze skórką, kosteczkami papryki konserwowej. Posypać obficie posiekanym szczypiorkiem. Danie jest banalnie proste i znane. Bardziej chciałam przedstawić, że dzięki nałożeniu majonezu szprycą proste danie nabiera elegancji.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz