Składniki
10 dag liści kapusty, 10 dag marchewki, 10 dag selera korzeniowego,10 dag porów, 15 dag jabłek,
10 dag ogórka kwaszonego, 1/2 szklanki sosu majonezowego,
1 łyżka musztardy, 4 łyżki posiekanych listków koperku, pietruszki i szczypiorku, sól,cukier
Przygotowanie
Liście kapusty i jabłka umyć.
Warzywa korzeniowe umyć szczotką, ogórek opłukać.
Sos majonezowy wymieszać z musztardą. Ogórek kwaszony posiekać i wymieszać z sosem.
Warzywa korzeniowe zetrzeć na tarce z grubymi otworami.
W miarą rozdrabniania łączyć z sosem: Kapustę i por pokrajać bardzo drobno, wymieszać z surówką, dodając posiekaną zieleninę.
Przyprawić solą i cukrem.
(SAŁATKI - Kuchnia Polska)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz