poniedziałek, 26 grudnia 2011

Sernik z Jagodami i Galaretka - Yummy

Składniki

Na spod:

1 szklanka bardzo drobno pokruszonych biszkoptow
1/4 szklanki rozpuszczonego masla

Masa serowa:

750g kremowego sera w temperaturze pokojowej (ja uzywam Philadelphia 3 opakowania po 250g)
3/4 szklanki cukru
2 lyzki maczki kukurydzianej
3 jajka w temperaturze pokojowej
2-3 lyzki soku z cytryny
1 szklanka swiezych jagod
2 galaretki cytrynowe lub morelowe
2 1/2 szklanki goracej wody
      


 





Przygotowanie


> Piekarnik nagrzac do temperatury 180st C (350F)
> biszkopty wymieszac z maslem i ta meszanka wylozyc dno tortownicy (mocno docisnac do dna) 
> Ser, cukier i maczke kukurydziana wymieszac mikserem na puszysta mase (ja miksuje okolo 6 minut)
> Dodac jajka pojedynczo tzn najpierw jedno, potem drugie i trzecie ciagle mieszajac mikserem
> Nastepnie dodac sok z cytryny i mieszac chwile
> Dodac jagody i lyzka lekko wymieszac
> Wlac ciasto do formy wylozonej pokruszonymi biszkoptami
> Piec okolo 40-45 minut
> Wyjac sernik z piekarnika i ostudzic
> Galaretki rozpuscic w 2 1/2 szklanki goracej wody
> Terzejaca galaretka polac sernik i wlozyc do lodowki na kilka godzin.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz