sobota, 10 grudnia 2011

Sałatka spaghetti

Składniki

ok. 250-300 g makaronu nitki, 4 pomidory, 8 plasterków żółtego sera (np. gouda), 1 cebula,sos sałatkowy włoski Knorr, 3 łyżki wody, 3 łyżki oleju



Przygotowanie

Makaron nitki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przelać zimną wodą. Pomidory sparzyć wrzątkiem, następnie obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Plastry żółtego sera pokroić tak, aby powstały małe kwadraty. Cebulę obrać i drobno posiekać. Wszystko razem wymieszać. Sos sałatkowy Knorr wymieszać z 3 łyżkami oleju i 3 łyżkami wody, polać sałatkę, odstawić na 5-10 minut. Nie dodawać już soli ani innych przypraw.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz