wtorek, 20 grudnia 2011

Zupa serowa z mięsem.

Składniki

0,5 kg mielonego


2 serki topione Hochland z ziołami


2 liście pora


2 marchewki


ziemniaki



 





Przygotowanie

Mielone usmażyć na patelni, przyprawić solą i pieprzem. Marchew i ziemniaki pokroić w mniejsze kostki a por w paski. Warzywa zagotować w garnku i dodać usmażone mięso (bez tłuszczu z patelni).

Z patelni usunąć tłuszcz i odlać na nią troche wywaru z garnka i dodać serki topione. Drewnianą łyżką pokroić serki na małe kawałeczki i co chwila mieszać aż sie roztopią. Gdy zrobi sie gładka konsystencja to wlać całość do zupy i jeszcze chwilke wszystko razem pogotować.

Serki można odrazu po dodaniu mięsa do warzyw wrzucić do garnka (bez bawienia sie z roztapaniem ich na patelni) ale wtedy one nie roztopią sie idealnie i powstaną grudki.

                                             SMACZNEGO.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz