poniedziałek, 5 grudnia 2011

paciaja

Składniki

50dkg mięsa mielonego
25dkg marchewki
25dkg cebuli
25dkg selera
25dkg kapusty
5dkg margaryny
3 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyzka ziół prowansalskich
przyprawa do zup w płynie
sok z cytryny
sól
pieprz



Przygotowanie

jarzynki drobno poszatkować lub zetrzeć na tarce z dużymi otworami, skropić sokiem z cytryny i wymieszać.

w rondelku rozgrzać tłuszcz, wrzucic mięso i dusić na małym ogniu, stale mieszając,ok. 5 min. dodać rozdrobione jarzyny.

koncentrat wymieszac   z polowa szklanki wody,ziolami i przyprawa do zup,dodac do miesa, dobrzewymieszac i dusic ok.30min na małym ogniu, czesto mieszajac. doprawic do smaku.

podawac z ryzem na sypko, sredniej wielkosci makaronem lub ziemniakami piure.

SMACZNEGO!!!!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz