wtorek, 6 grudnia 2011

Roladki w galarecie

Składniki

2 pojedyncze filety piersi z kurczaka (ok. 500g)
1 litr rosołu
ok. 18 plastrów szynki konserwowej (lub drobiowej)
150-200 g startego żółtego sera
1 natka pietruszki
3-4 łyżki majonezu
1 opakowanie żelatyny wieprzowej
sól, pieprz



Przygotowanie

Piersi ugotować w rosole. Wyjąć i ostudzić. Drobno posiekać.
W rosole rozpuścić ok. 6 łyżeczek żelatyny i trochę ostudzić.

Pokrojone piersi z kurczaka wymieszać ze startym serem i posiekaną natką pietruszki. Wymieszać z majonezem. Dodać sól i pieprz do smaku. Taką masę nakładać na plastry szynki, zawijać jak roladki i układać w naczyniu.

Po ułożeniu wszystkich zalać rosołem z żelatyną i odstawić do lodówki do stężenia.



Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz