wtorek, 10 stycznia 2012

Bułki z serem i masłem ziołowym

Składniki

5 bułek (najlepiej takie podłużne)
1 kostka masła
15 dag żółtego sera (startego na drobnych oczkach)
3 ząbki czosnku (wyciśniętego przez praskę)
pęczek pietruszki (+ ewentualnie inne świeże zioła np estragon, bazylia)
100 g serka topionego śmietankowego
sól, pieprz



Przygotowanie

Bułki ponacinać w poprzek w ten sposób, żeby dolna część bułki pozostała w całości.
Z podanych składników utrzeć jednolitą masę. W każde rozcięcie bułki włożyć torchę masy. Bułkę zawinąć w folię aluminiową. Zapiekać na grillu przez kilka minut często obracając lub w piekarniku przez ok 10 minut w temp ok 200 stopni.
Rewelacyjny dodatek do mięs lub zapiekanek.
                                

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz