wtorek, 24 stycznia 2012

Schab z niespodzianką

Składniki

- 1/2 kg schabu b/kości
Farsz
- żółtko /surowe/
-  5 dag orzechów włoskich drobno posiekanych
- 2 łyzki tartego chrzanu
- 1 łyżka masła
- sól, pieprz
do panierki
- jajo, bułka tarta,



Przygotowanie

Schab pokroić na plastry, zbić na cienkie kotlety, posypać sola i pieprzem, odstawić na kilka minut.
Składniki farszu dobrze wymieszać, doprawić.
Masa posmarować kotlety. Ciasno zwinąć, spiąć szpadkami. Opanierować w rozmąconym jajjku i bułce tartej.
Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Włożyć do gorącego piekarnika na 10 min. Konsumować.

Bardzo smaczne i ciekawe danie. Polecam.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz