poniedziałek, 2 stycznia 2012

Lasagne w pankoku

Składniki

Nadzienie do nalesniczkow: 200g miesa mielonego (wieprzowo-wolowe) 1 cebula 3 zabki czosnku 2 lyzki kukurydzy 4 lyzki sosu bolonese 4 nalesniki
Sosik: 4dl mleka ½ lyzeczki szafranu szczypta galki muszatowej szczypta ziela prewensalskie szczypta soli, pieprzu, papryki czerwonej ostrej 2 lyzki jogurtu 1 lyzeczka maslamaka



Przygotowanie

Pewnie znacie ten przepis, tylko pod innymi nazami. Lasagne w pankoku ja wymyslilam, wiec jest od poczatku do konca po mojemy. Smakuje wysmienicie:)))

Podsmazyc cebulke, dodac mieso mielone, przyprawic. Na koniec dodac sos pomidorowy lub bolonese. Mozna tez kukurydze. Mieso zawinac w nalesniki w formie krokietow. Mozna ruloniki.

Do mleka dodac przyprawy, zagotowac. Dodac jogurt, maslo i zageszczacz. Gotowac 10min na lekkim ogniu. Nalesniki wlozyc do zaroodpornego naczynia zalac sosikiem. I zapiekac pod przykryciem 30 min w 200 stopniach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz