niedziela, 29 stycznia 2012

Sałatka z selerem warstwowa

Składniki

1 słoik selera konserwowego


1 puszka kukurydzy


2 duż jabłka


25 dag szynki drobiowej


1 puszka ananasa


4 ugotowane na twardo jajka


majonez dekoracyjny Winiary duży słoik


por duży


40 dag serażółtego


 





Przygotowanie

Składniki układamy w przeźroczystej misce warstwami:

-seler osączyć i przelać zimną wodą

-kukurydzę osączyć

-jabłka potrzeć na tarce o dużych oczkach

-szynkę pokroić w kostkę

-ananas osączyć i pokroić w kostkę

-jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach

-majonez

-por pokroić w drobną kostkę

-ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach

 

Sałatkę zostawić w lodówce ok.12 godz.

 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz