Składniki
ok.40dag mieonegopuszka groszku30dag ugotowanego makaronu(wstążki)30dag pieczarek3pomidory1cebula,2ząbki czosnku1papryczka chili2łyżki koncentratu pomidorowego1/2łyżeczki słodkiej paprykisól,pieprztłuszcz do smażenia
Przygotowanie
Cebulę i czosnek obrać i posiekać, chili posiekać w całości.Umyte pieczarki posiekać, pomidory obrać i rozdrobnić, groszek odcedzić.Na dużej patelni rozgrzać tłuszcz, zeszklić cebulę z czosnkiem , dodać chili i mięso i smażyć na dość dużym ogniu.Mięso przyprawić dodać pieczarki i groszek, po 15 min.dodać makaron.Koncentrat rozcieńczyć w szklance wody i wlać na patelnię.poddusić 10 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz