wtorek, 3 stycznia 2012

Pyszne paszteciki

Składniki

CIASTO :
- 25 dkg sera białego,
- 25 dkg mąki tortowej
- 20 dkg margaryny
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

FARSZ :
- mięso
- Jarzyny (może to być mieszanka z mrożonek )
- cebula
- kostka rosołowa



Przygotowanie

                    

CIASTO :
Wszystko razem wymieszać i wstawić do lodówki (to ciasto może być w lodówce kilka dni).

FARSZ :
Mięso ugotowaća najlepiej usmarzyć,jest wtedy smaczniejsze i zmielić przez maszynkę.Jarzyny też ugotować i zmielić przez maszynkę.
Całość jeszcze raz podsmarzyć na cebulce.Dodać ok.1/2 szklanki bulionu i doprawić do smaku jak będzie za suche to można dodać wody.

Ciasto rozwałkować położyć cieńki pasek wzdłuż.Odkroić tyle ciasta żeby można było zawinąć farsz.kroić po skosie tak jak kopytka.Można posmarować żółtkiem żeby było szkliste.


Piec ok.30 min w temp.180'C    SMACZNEGO !!!!

p/s jak będę je robiła to obiecuje zamieścić zdjęcie żeby było łatwiej 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz