środa, 23 maja 2012

Cytrynowo-kokosowy torcik

Składniki

2 galaretki o smaku cytrynowym
300 g wiórków kokosowych
1 duży kefir 500 ml
1 szklanka śmietany 30 %
3/4 szklanki cukru
biszkopty



Przygotowanie

Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody, ostudzić.
Wiórki połączyć z kefirem i pozostawić na 30 minut.
Śmietanę ubić z cukrem.
Wiórki połączyć z galaretką i śmietaną.
W tortownicy ułożyć biszkopty a na nie wyłożyć masę.
Wstawić do lodówki na około 2 godziny.
Torcik jest pyszny i bardzo fajnie smakuje zwłaszcza w upalne dni.

(przepis zapożyczony z "Kuchnia od kuchni czyli gotowanie bez tajemnic" nr2 - gazetka dla członków klubu Winiary)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz