czwartek, 17 maja 2012

Makaron z brokułami

Składniki

1 brokuł


150 g makaronu świderki lub kokardki (lub innego)


150 g polędwicy drobiowej (w kawałku lub plasterkach)


2-3 łyżki śmietany


wegeta, olej, sól


 





Przygotowanie

Brokuła podzielić na różyczki i ugotować (najlepiej bez przykrycia wtedy nie straci koloru)

Makaron ugotować w wodzie z dodatkiem odrobiny soli i oleju, osączyć.

Polędwicę pokroić w kostkę.

Na rozgrzaną patelnię wrzucić trochę masła, dodać makaron, brokuła i polędwicę. Wszystko wymieszać, przyprawić wegetą i "podgrzać" razem przez kilka minut. Na koniec dodać śmietanę, wymieszać. Podawać gorące.

Smacznego :)

Jeśli ktoś nie lubi ze śmietaną można zrobić bez.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz