niedziela, 6 maja 2012

Łosoś w kremowym sosie

Składniki

                                                



 Łosoś Wędzony


 sztuk 1


 Jajko Ugotowane na Twardo



 sztuk 1


 Śmietana 12% 


 sztuk 1


 Serek kanapkowy ze szczypiorkiem  (np. Ostrowia,Milk Land, ewenutalnie Turek)


 sztuk 3


 Koperek


 sztuk 1


 Sól
 

 



 Pieprz


 







Przygotowanie


1)  Jajko ugotowane na twardo siekamy razem z koperkiem   posypujemy troszkę solą i pieprzem
    
2)  Łososia kroimy w grubą kostkę 
    
3)  Serki wkładamy do miseczki, rozrzedzamy je śmiatną by uzykać konstytencję bardzo gęstego kremu i efekt gładkości (bez grudek). Należy jednak uważać by nie przesadzić z rozrzedzaniem! "krem" nie może być zbyt rzadki!

4)  Dodajemy do serka jajko, które wcześniej poszatkowaliśmy z koperkiem. Mieszamy     

5)  Dodajemy kostki łososia mieszamy, doprawiamy pieprzem i lekko solą, należy pamietać, by nie przesadzać z solą, ponieważ łosoś jest bardzo słony!
                                                  
Sałatka nie jest wymagająca, sukces jej smaku polega na tym, by dobrać dobrze składniki.  Należy ją podawać schłodzoną.
Ciekawie smakuje podana  do chlebka, bułeczek jak również pieczonych ziemniaków! Coś innego ;) 

                                Życzę Państwu Smacznego!     


               

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz