niedziela, 27 maja 2012

Piersi w cieście

Składniki

Na roladki:
piersi z kurczaka
czerwona papryka konserwowalub ogórek konserwowy (dowolność)
czosnek
szynka
żółty ser
sól, pieprz
słodka papryka

Na ciasto:
4-5 jaj
3 łyżki mąki





Przygotowanie

Piersi rozbić, doprawić solą, pieprzem, papryką i rozgniecionym czosnkiem. Do środka włożyć plaster szynki, żółty ser i ogórki lub paprykę konserwową. Zrolować.

Z jaj i mąki zrobić ciasto. Rolady otoczyć w mące a następnie zanurzyć w cieście. Włożyć na rozgrzany tłuszcz i piec. Muszą być całe zanurzone w tłuszczu. Do tych właśnie piersi robię często żółty ryż i surówkę z kapusty pekińskiej. Pychota!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz