piątek, 11 maja 2012

Danie Afgańskie

Składniki


Przygotowujemy:

mięso mielone ok 1 kg.świeże pieczarki ok, 1 kgpieczarki w zalewie naturalnej- 1 duży słoik,. albo 2 małepuszka białej fasolipuszka czerwonej fasoliziele angielskieliść laurowyprzyprawykoncentrat pomidorowytłuszcz do smażeniamąka




Przygotowanie

mięso mielone przygotowujemy jak na kotlety mielone, ale nie dodajemy do niego bułki!formujemy małe kuleczki- wielkośći orzecha włoskiego obtaczamy je w mące i smażymynastepnie obieramy pieczarki, kroimy je w dośc duże kawałki, smazymy i wrzucamy do garnka,
następnie wlewamy wode, nie za duzo bo musimy uzyskac konsystencje gulaszu po dodaniu wszystkich składnikówdo garnka dodajemy ziele angielskie i lisc laurowy, możemy dodać kostkę rosołowądodajemy kuleczki mięsne, pieczarki odsączone z zalewy- jeśli są w calości to kroimy ja na ćwiartkina koncu dodajemy fasole odsączona z zalewy i przyprawiamy, dodajemy tez koncentrat pomidorowy i zagęszczamy odrobiną mąki rozmieszanej z wodą,a tak oto wygladza to smaczne danie:


zycze wszystkim smacznego i udanego gotowania

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz