czwartek, 17 maja 2012

Rolmopsy z matiasów od Mężatki

Składniki

Składniki:
4 szklanki wody

1Marchewka  
1cebula   
Liść laurowy
gorczyca
ziele angielskie
pieprz w ziarnach
łyżka soli
łyżka cukru   
Całość gotować ok 10 min.
Ostudzić dodać 3/4 szkl octu.


Filety solone wymoczyć w wodzie


Pokroić w plasterki:
marchewka
cebula
ogórek kiszony    




Przygotowanie

Matiasy zawijać faszerując cebulą, marchewką i ogórkiem. Można przekłuć wykałaczką by się nie otwierały.
Układać w naczyniu zalać ostudzoną zalewą. Włożyć do lodówki.
Smacznego!
Rolmopsy powinny leżakować przynajmniej  40godz by były gotowe do spożycia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz