czwartek, 17 maja 2012

Makaron kokardki z kurkami i kurczakiem wg Różyczki

Składniki

makaron kokardki 1 opakowanie 500 gram
1/2 kg grzybów kurek
1 duża pierś z kurczaka
1 duża cebula
sól
pieprz ziołowy lub prawdziwy
1 łyżka przyprawy gyros
1/2 peczka szczypiorku
1/4 łyżeczki słodkiej papryki
olej do smażenia




Przygotowanie

Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu.
Kurki umyć pod bieżącą wodą,dobrze odsączyć,pierś z kurczaka umyć osuszyć papierowym ręcznikiem,pokroić w kostkę,posypać przyprawą gyros,odstawić na 30 min.
Kilka łyżek oleju rozgrzać na patelni,wrzucić kurczaka ,obsmażyć,wyjąć na talerzyk,cebulę pokroić w piórka ,zeszklić na patelni,dodać kurki smażyć na małym ogniu 15 min.
Po tym czasie dodać kurczaka,sól do smaku,pieprz i paprykę,dusić jeszcze 10 min.
Makaron w kokardki wyłożyć na talerze i polać kurkami.
Smacznego



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz