czwartek, 24 maja 2012

kiwi w roli głownej - lekkie ciasto

Składniki


upiec biszkopt z 6-8 jajek

masa:



kiwi
0,75 l śmietanki kremówki 30 %
10 łyżek cukru pudru
łyżeczka ekstraktu waniliowego
3 śmietan- fixy

dekoracja:



opakowanie rurek z kremem czekoladowym
galaretka o smaku kiwi (ja użyłam wisniowej)
0,25 l śmietany kremówki 30% + śmietan- fix + 2 łyżki cukru pudru

 





Przygotowanie

Kiwi obrać ze skórki i zmiksowac. Śmietanke ubić dodać cukier puder, ekstrakt waniliowy i śmietan- fixy.

Biszkopt przekroić na pół. Na pierwszy nałożyć połowę masy.

Masę przykryć drugim biszkoptem i posmarować go pozostałą cześcią masy z kiwi.

Rurki przekroić na pół i obłożyć po boki ciasta,

Galaretke rozpuścić w 0,25l wody i ostudzić, następnie zmiksować aby powstała pianka i wylać na ciasto.

Pozostałą śmietankę ubić z śmietan- fix i cukrem pudrem, włożyć do rękawa i udekorować.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz