Składniki
upiec biszkopt z 6-8 jajek
masa:
kiwi
0,75 l śmietanki kremówki 30 %
10 łyżek cukru pudru
łyżeczka ekstraktu waniliowego
3 śmietan- fixy
dekoracja:
opakowanie rurek z kremem czekoladowym
galaretka o smaku kiwi (ja użyłam wisniowej)
0,25 l śmietany kremówki 30% + śmietan- fix + 2 łyżki cukru pudru
Przygotowanie
Kiwi obrać ze skórki i zmiksowac. Śmietanke ubić dodać cukier puder, ekstrakt waniliowy i śmietan- fixy.
Biszkopt przekroić na pół. Na pierwszy nałożyć połowę masy.
Masę przykryć drugim biszkoptem i posmarować go pozostałą cześcią masy z kiwi.
Rurki przekroić na pół i obłożyć po boki ciasta,
Galaretke rozpuścić w 0,25l wody i ostudzić, następnie zmiksować aby powstała pianka i wylać na ciasto.
Pozostałą śmietankę ubić z śmietan- fix i cukrem pudrem, włożyć do rękawa i udekorować.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz