wtorek, 15 maja 2012

Klopsiki mięsne z jajkiem pieczarkami cebulą kasiuli - pycha

Składniki

ok 200 g wołowiny
ok 200 g piersi z indyka
2 jajka ugotowane na twardo
1 duża cebula
5 dużych pieczarek
kilka piór pietruszki
1 surowe jajko
1 kopiasta łyżka majonezu
bułka tarta
vegeta
pieprz
olej do smażenia






Przygotowanie

Mięso mielimy, dodajemy posiekane jaja, podsmażoną posiekaną cebulę z posiekanymi pieczarkami, dodajemy posiekaną pietruszkę, surowe jajko, majonez a następnie doprawiamy vegetą i pieprzem. Mieszamy. Formujemy małe klopsiki, które obtaczamy w bułce. Smażymy na rumiano na mocno rozgrzanym oleju, od czasu do czasu przewracając klopsiki. Takie klopsiki są wyśmienite na ciepło np. na obiadek jak i na zimno stanowią świetną przekąskę na imprezach czy na przerwę w pracy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz