piątek, 4 maja 2012

Mintaj w kozuszku z cebuli

Składniki

2 porcje

2 kostki mrozonego mintaja
250g cebuli
2 lyzki keczupu
1 lyzka koncentratu pomidorowego
sol, pieprz, vegeta



Przygotowanie

1. Cebule pokroic w piorka. Do garnka wlac 4 lyzki oleju, wlozyc cebule, keczup, koncentrat i przyprawy. Dobrze wymieszac, dolac ok. 1/4 szklanki wody i zagotowac.

2. Mintaja lekko rozmrozic, posypac sola, pieprzem i odrobina vegety. Rybe obtoczyc najpierw w mace potem w jajku a na koncu w bulce tartej i smazymy.

3.  Na usmazona rybe nakladamy duszona cebule.


Ja podaje ja z ziemniaczkami i surowka z kapusty. Mozna uzyc rowniez innego gatunku ryby.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz